VEELGESTELDE VRAGEN

Hier vindt u de sectie met de veelgestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, en wilt u meer weten over ons en ons productaanbod? Dan kunt u ons bereiken via e-mail (beursinfo@sgcib.com) of telefoon: 0800 29 29 235.

Word ik geconfronteerd met het risico op de uitgevende instelling?

Ja, deze beursgenoteerde beleggingsproducten (Daily Bull & Bears en Turbo's Best hierna SG Exchange Traded Products) worden uitgegeven door SG Issuer en gegarandeerd door Société Générale SA. Bij faillissement of wanbetaling van SG Issuer of Société Générale SA lopen de beleggers het risico op gedeeltelijk of volledig kapitaalverlies. 

Wie verzorgt de liquiditeit?

Société Générale SA, SG Option Europe, of een andere gelieerde partij, treedt op als market maker voor de SG ETP's en voorziet in liquiditeit op de secundaire markten. Dit betekent dat Société Générale onder normale marktomstandigheden een bied- en een laatprijs geeft voor deze SG beleggingsproducten. 

Wat zijn de onderliggende waarden van de SG Exchange Traded Products?

Op dit moment zijn er producten op aandelen en indices.

Wat zijn de kosten van Turbo's Best?

De financieringskosten bedragen 2.50% per jaar op basis van 30 dagen per maand en 360 dagen per jaar. Deze kosten worden dagelijks aangepast door Societe Generale.

Wat zijn de kosten van Daily Bull & Bears?

Beleggers die de Daily Bull & Bears voor maximaal één beursdag aanhouden, betalen een spread over de bied- en laatkoersen en een commissie aan hun bank of broker.  Beleggers die de Daily Bull & Bears voor langer dan één beursdag aanhouden, betalen daarnaast ook een jaarlijkse commissie en een gap risk premie. De jaarlijkse commissie en de gap risk premie worden in mindering gebracht op de waarde van het product op het einde van de beursdag.

De jaarlijkse commissie wordt dagelijks pro rata in rekening gebracht. 

De gap risk premie wordt dagelijks pro rata in rekening gebracht. Deze premie wordt in rekening gebracht om de kosten te dekken van de bescherming van de belegger tegen extreme marktbewegingen van de onderliggende waarde overnight (tussen de slotkoers op een dag en de openingskoers de daaropvolgende dag). De gap risk premie wordt dagelijks berekend op basis van het volatiliteitsniveau (hoe hoger de volatiliteit van de hefboomindex, hoe groter de gap risk en dus hoe hoger de gap risk premie). De gap risk premie kan wijzigen, afhankelijk van de marktomstandigheden. Elke wijziging in de gap risk premie wordt direct gepubliceerd op beurs.societegenerale.nl/daily-bull-bears

Daily Bull & Bears die langer dan één beursdag worden aangehouden kunnen bepaalde financieringskosten in de hefboomindex ingebouwd hebben (door de hefboom). De volledige methodologie van de hefboomindices is beschikbaar op de website van de index sponsor (bijvoorbeeld: voor de hefboomindices op de AEX, is de sponsor Euronext). 

De exacte kosten voor elk product zijn beschikbaar op de website beurs.societegenerale.nl/daily-bull-bears.

Wat gebeurt er op de vervaldag?

Daily Bull & Bears kennen geen afloopdatum. De uitgevende insteling, SG Issuer, kan besluiten tot terugbetaling met inachtneming van een opzegtermijn beschreven in de definitieve voorwaarden van de Daily Bull & Bears (momenteel 10 dagen). SG Turbo's Best hebben ook geen vaste afloopdatum, waardoor de belegger zijn belegging in beginsel kan behouden zolang zijn strategie dat vereist. De bepalingen zijn beschreven in het basisprospectus.

Voor wie zijn de SG Exchange Traded Products geschikt?

SG ETP's zijn ontworpen voor de ervaren en actieve particuliere belegger die dagelijkse bewegingen van een onderliggende waarde zoals een index of aandeel wenst te versterken. SG ETP's zijn risicovolle beleggingsproducten en het is belangrijk dat u de risico’s verbonden aan deze beleggingsproducten volledig begrijpt, voordat u hierin investeert. 

Loopt u een risico op kapitaalverlies?

Ja, u loopt een risico op kapitaalverlies. Het is daarom belangrijk dat u de risico’s van de SG ETP's begrijpt, voordat u in dit soort beleggingsproducten investeert.

Hoe kan ik profiteren van SG ETP's?

SG ETP's kunnen een aanvulling zijn op uw beleggingsportefeuille door hoge rendementen te realiseren in een korte tijdsduur. Daarnaast hoeft u vanwege het hefboomeffect minder te investeren om hetzelfde rendement te realiseren als bij een directe belegging in een onderliggende waarde.

Hoe kan ik beleggen in SG ETP's?

SG ETP's zijn genoteerd op de beuzen van Euronext Amsterdam en de Frankfurter Wertpapierbörse. U kunt in deze beleggingsproducten beleggen door online of telefonisch een beursorder te plaatsen bij uw bank of broker. Beursorders bij de Euronext Amsterdam kunnen geplaatst worden op elke beursdag tussen 9:05 en 17:30 uur (voor aandelen) en tussen 8:00 en 18:30 (voor indices). Beursorders bij de Frankfurter Wertpapierbörse kunnen geplaatst worden op elke beursdag tussen 9:05 en 17:30 uur (voor aandelen) en tussen 8:00 en 22:00 (voor indices). Deze tijden kunnen verschillen, afhankelijk van de onderliggende waarde en de overeenkomst met uw broker.