Over ons

SOCIETE GENERALE

 • Société Générale is een wereldwijde bankgroep.
 • Société Générale heeft een geschiedenis van meer dan 150 jaar en is een van Europa's grootste financiële dienstverleners. Op basis van een goed gespreid bankmodel verleent Société Générale advies en diensten aan individuele, zakelijke en institutionele klanten in drie kernactiviteiten: Retail Banking Frankrijk, Internationale Retail Banking & Financiële Dienstverlening en Global Banking & Investor Solutions (GBIS), met de Corporate & Investment Bank, de Private Bank, Asset Management en Diensten aan de beleggers.
 • Meer dan 148.000 medewerkers van Société Générale begeleiden dagelijks ruim 30 miljoen klanten in 76 landen. Teamgeest, innovatie en professionaliteit zijn de kernwaarden die door alle medewerkers van de groep worden gedeeld. Deze waarden staan centraal in onze visie op een verantwoordelijke bank die zich inzet voor haar klanten.

EEN VOORAANSTAANDE INVESTERINGSBANK

 • De afdeling Corporate & Investment Banking van Société Générale (SG CIB) is één van de belangrijkste pijlers van de SOCIETE GENERALE-groep en heeft meer dan 18.000 werknemers in 53 landen*. SG CIB is op alle belangrijke financiële markten aanwezig en is sinds 1989 een gerenommeerde leider in wereldwijde aandelenderivaten.
 • Deze expertise en handelssystemen en de ervaring die we de afgelopen decennia hebben opgedaan, stellen ons in staat om eersteklas beleggingsproducten te leveren aan particuliere beleggers in Nederland. 
  *Per April 2016

EEN VAN 'S WERELDS GROOTSTE UITGEVENDE INSTELLINGEN VAN EXCHANGE TRADED PRODUCTS (OP DE BEURS VERHANDELDE PRODUCTEN)

 • SG CIB is één van 's werelds grootste uitgevende instellingen van Exchange Traded Products en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het verlenen van een uitstekende beleggingsservice.
 • De Exchange Traded Products van Société Générale worden door particuliere, professionele en institutionele beleggers actief verhandeld op de effectenbeurzen van Parijs, Brussel, Madrid, Milaan, Londen, Frankfurt, Helsinki, Hongkong, Tokio, Singapore en Amsterdam.

RECENTE ONDERSCHEIDINGEN

ONZE FILOSOFIE

 • Bij Société Générale zetten we al onze professionele expertise in om de projecten van onze klanten en de economie te financieren met als doel DE relatiegerichte bank te worden.
 • Teamgeest, innovatie en professionaliteit zijn de kernwaarden die door alle medewerkers van Société Générale worden gedeeld. Deze waarden staan centraal in onze visie op een verantwoordelijke bank die zich inzet voor haar klanten.

GESCHIEDENIS

 • Onze geschiedenis gaat niet alleen maar over het verleden, maar ook over wat we nu zijn en wat we in de toekomst willen worden.
 • Het verhaal gaat terug tot de wortels van onze identiteit: de ondernemersgeest, innovatieve geest en teamgeest van onze oprichters vormen voor ons een stimulans om hun reis te vervolgen met dezelfde ondernemende energie.
 • Onze geschiedenis is in de eerste plaats een grote reis van ondernemers die diensten verlenen aan andere ondernemers. Société Générale is opgericht door een groep industriëlen en financiers die gedreven werden door de idealen van vooruitgang. Haar missie is altijd geweest "het bevorderen van economische en industriële groei".
 • In de loop van de geschiedenis heeft Société Générale laten zien trouw te kunnen blijven aan haar waarden, terwijl zij zichzelf steeds weer opnieuw uitvindt om te kunnen inspelen op de veranderende behoeften van haar tijd. Door terug te gaan naar onze wortels kijken we naar de toekomst met de bescheidenheid van degenen die de moeilijke tijden hebben doorstaan en met het optimisme van degenen die zich altijd zullen laten leiden door ondernemersgeest. Dit maakt Société Générale tot de bank van de 21e eeuw.