INFORMATIE OVER BELEGGEN

Wilt u weten hoe u kunt beleggen in onze producten? Vind hier alle informatie over de handelsuren en het handelsproces. Voor productspecifieke informatie over ons aanbod SG Turbo's BEST en Turbo's LIFE kunt u terecht op de brochure pagina.

 

SG EXCHANGE TRADED PRODUCTS ZIJN GENOTEERD AAN EURONEXT AMSTERDAM EN WORDEN NET ALS AANDELEN VERHANDELD VIA EEN NEDERLANDSE BANK OF BROKER. HIERONDER WORDT HET HANDELSPROCES VERDER UITGELEGD

HANDELSUREN

Orders kunnen worden geplaatst tijdens de handelsuren van Euronext Amsterdam. Op feestdagen kunnen de handelsuren afwijken:

  EURONEXT AMSTERDAM
Aandelen 9:05 - 17:30
Indices 8:00 - 18:30
Grondstoffen 8:00 - 18:30
Valuta 8:00 - 18:30

 


HANDELSPROCES

1. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt handelen in SG Exchange Traded Products: via een erkende broker of via de effectenrekening bij uw bank.

2. Zodra u een rekening bij een Nederlandse broker heeft geopend, kunt u op beurs.societegenerale.nl informatie over uw potentiële belegging opzoeken.

3. Wanneer u besloten hebt in welk product u wilt beleggen, noteert u de ISIN code. Deze is te vinden in het productoverzicht of op de individuele pagina's met productinformatie. 

4. Gebruik de ISIN code om uw product bij uw bank of broker te zoeken. Plaats vervolgens een order voor het bedrag waarvoor u wilt kopen. 

5. De koersontwikkeling van uw product kunt u volgen op deze website, of op de website van uw bank of broker. Ook op de website van Euronext Amsterdam is de koers op te zoeken. 

6. Gedurende de handelsuren van Euronext Amsterdam kunt u onder normale marktomstandigheden uw belegging op elk moment verkopen via uw broker. 


BELANGRIJKE INFORMATIE

Societe Generale SA, SG Option Europe of een daaraan gelieerde onderneming treedt op als market maker voor SG Exchange Traded Products. Dit betekent dat ze voor elk product een prijs opgeven (bid-offer spread) in het orderboek van Euronext Amsterdam. Societe Generale SA handelt niet rechtstreeks met particuliere beleggers.


SECUNDAIRE MARKT

Société Générale SA, SG Option Europe, of een andere gelieerde partij, is de market maker, en daarmee de enige aanbieder van liquiditeit, voor de SG Exchange Traded Products. Dit betekent dat SG Issuer onderworpen is aan de regels van Euronext Amsterdam om haar producten te verkopen en terug te kopen tijdens de handelsuren tegen de geldende marktprijs. In normale marktomstandigheden zal Société Générale SA uw SG Exchange Traded Products op elk moment tijdens een beursdag terugkopen. Société Générale SA is echter niet verplicht om deze liquiditeit te garanderen in abnormale marktomstandigheden. Als er sprake is van abnormale marktomstandigheden, is er mogelijk geen liquiditeit beschikbaar op de secundaire markt en kunnen real-time prijzen ontbreken. Abnormale marktomstandigheden kunnen zijn (maar zijn niet beperkt tot):

- De onderliggende waarde is geschorst of is niet verhandelbaar

- De onderliggende waarde is onderhevig aan extreme volatiliteit

- Er is een storing in het systeem van Euronext Amsterdam

Dit betekent dat u uw SG Exchange Traded Products in bepaalde omstandigheden moeilijk of zelfs niet kunt verkopen of een prijs kunt ontvangen die lager is dan de waarde die u voor deze producten betaalde.